Ideiglenes fesztiválhelyszínek áramellátása

Felvonulási szekrény

Bizony nem egyszerű feladat a szervezők műszaki emberei számára az, hogy egy fesztivál helyszínen megfelelő áramellátást biztosítsanak mindenki számára, akinek ez szükséges ott. Különösen igaz ez azokban az esetekben, ahol nagy áramfelhasználás várható. A streetfood fesztiválokon bizony szükség van igen nagy áramra, hiszen az árusoknak nagy teljesítményű elektromos konyhai eszközei vannak, ráadásul egyszerre több is üzemel, ami összességében nagy áramfelvételt jelent.

Az ilyen helyeken az előírásoknak megfelelően, szabványosan, és biztonságosan kell megoldani azt, hogy mindenki csatlakozni tudjon az elektromos hálózatra. Erre pedig a legjobb megoldás egy felvonulási szekrény használata. Ezeken a kis szekrényeken minden csatlakozó aljzathoz külön tartozik kismegszakító is, így ha az egyik felhasználónál zárlat keletkezik, akkor csak nála nem lesz aztán áram, a többi csatlakozón keresztül a többi felhasználó áramhoz fog jutni.
Fontos, hogy a várható áramfelvétel fölé tervezett legyen a felvonulási szekrény teljesítmény határa, hogy ne következzen be túlmelegedés, vagy még komolyabb probléma!

Megosztás