Vízszigetelés a lábazaton is

Hőszigetelés

A házépítés során nagyon sok helyre kell kerülnie vízszigetelésnek. Talán a legalapvetőbb az aljzat, hogy ne nedvesedjenek át a falak, ami nagyon sok bosszúsággal járna.
Felülről is szükséges lehet ugyanez, mert egy lapostető esetén ugye a teljes tetőt is kell vízszigetelni. Ezen kívül a füdőszobákba, különösen a zuhanykabinok környékére is kerül jócskán kenhető vízszigetelés, hogy ne ázzanak át a falak egy zuhanyozás közben.

Olyan is előfordulhat, hogy a lábazatot is vízszigetelik. Vizsgáljuk meg, hogy ez miért lehet szükséges.
Sokszor nem is gondolnánk, hogy majd a ház elkészültével hogyan alakítjuk ki a kertet, hova kerül még utólag járda a ház mellé, hogyan alakulnak az esetleges terepszintek, ha lejtős telekre építkeztünk.

Pedig érdemes ezt is előre átgondolni, mert egy esetleges tereprendezésnél előfordulhat, hogy a lábazat egy része is föld alá kerül. Innentől kezdve pedig ki van téve annak, hogy a tajnedvesség éri, így elkezdhet a fal vizesedni. Ezt tudjuk elkerülni a lábazatra is kiterjedő vízszigetelés alkalmazásával, így a későbbiekben sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat.

Megosztás